Bel voor een afspraak: +31 (0)79 - 341 56 90

Infrarood Sauna

Alles over Infrarood cabines
Een infrarood sauna is eigenlijk geen sauna maar een (stralings)warmtecabine d.m.v. infraroodelementen. Normaliter wordt uw lichaam verwarmd door afgifte van warmte door de lucht die om u heen circuleert. In een infraroodcabine wordt ongeveer maar 20% van de stralingswarmte gebruikt voor de verwarming van de lucht en wel 80% wordt direct omgezet in warmte voor het lichaam. Deze warmte dringt bij lagere temperatuur (40 – 60°C) dieper in het lichaam, waardoor men meer kan transpireren bij een lagere temperatuur en heeft met name een gunstige invloed op vermoeide, overbelaste en verzuurde spieren. De cabine is na het inschakelen (bijna) direct gebruiksklaar en een verblijf van 20 – 30 minuten in de cabine is voldoende.
Omdat u, door de opstelling van de lampen in de wanden, in de cabine zit en niet ligt, vergt de cabine minder ruimte dan de sauna.  U hoeft voor een infraroodcabine geen speciale voorzieningen te treffen, één stopcontact van 220 V is voldoende.

In principe is infraroodstraling niet zichtbaar. Er zijn 2 groepen infraroodstralers, namelijk:

de zgn. donkerstralers, of lange golf stralers, waarbij u wel de infrarood warmte voelt maar niet ziet

de zgn. Vitae infraroodlampen, of korte- en middelgolf stralers, waarbij naast infrarood warmte ook zichtbaar licht wordt geproduceerd; door een rood filter is het licht rood

Het voordeel van de Vitae lampen is dat het rendement van deze lampen hoger is dan dat van de donkerstralers, waardoor een grotere afstand kan worden overbrugd. Het nadeel is dat deze stralers op korte afstand veel te heftig (branderig) kunnen aanvoelen waardoor een minimale afstand van minstens 50 cm moet worden bewaard.

Vaak wordt, afhankelijk van de afmeting van de cabine, een combinatie van lange – midden – en korte golf stralers toegepast. Ook wordt het plaatsen van één of meerdere infrarood stralers in een sauna steeds gebruikelijker. Laat u hierover echter heel goed bij ons voorlichten.

Bij Van der Heij Saunabouw kunt u niet alleen terecht voor een sauna of infraroodcabine. Wij bieden nog veel meer op het gebied van wellness, of het nu gaat om een wellnessplaats in een wellnesscentrum, een sportschool, een hotel, een bed and breakfast of gewoon bij u thuis. Bekijk de mogelijkheden. U wilt geen standaard cabine, maar u bent op zoek naar bijzondere design, aangepast aan de ruimte die u beschikbaar heeft, neem contact met ons op voor een afspraak, dan maken we er samen een mooie ruimte van.

Infrarood Tallinn M lange golf
De Infrarood lange golf Tallinn M is voorzien van infrarood donkerstralers Incoloy 500 W (lange golf) met een analoge infrarood besturing aan de buitenzijde van de cabine. Infrarood lange golf Tallinn M: deze cabine is beschroot met 16 mm dikke A-kwaliteit Nordische Fichte. De niet zichtbare zijden zijn aan de buitenzijde bekleed met plaatmateriaal. Buitenzijde kan ook bekleed worden met groene gipsplaat. De deur van de cabine is uitgevoerd in veiligheidsglas (brons of helder). Het interieur is uitgevoerd in Abachi.
Tallinn M lange golf
Infrarood Tallinn S korte golf
Deze infraroodcabine is voorzien van halogeen IR Vitae stralers met een hoge opbrengst in het kortgolvige IR-A, hoogwaardige armaturen en een digitale besturing aan de buitenzijde.
De cabine is beschroot met een 16 mm dikke A-kwaliteit Nordische Fichte. De niet zichtbare zijden zijn aan de buitenzijde bekleed met plaatmateriaal. Buitenzijde kan ook bekleed worden met groene gipsplaat. De deur van de cabine is uitgevoerd in veiligheidsglas (brons of helder). Het interieur is uitgevoerd in Abachi.
Tallinn S korte golf
Feel Good Modellen
Van der Heij saunabouw is ook dealer van de Feelgood infraroodcabines. Dit zijn geprefabriceerde cabines in 8 standaard modellen. Op het type 110 Basic na zijn alle types dubbelwandig en zowel binnen- als buitenzijde zijn geheel vervaardigd van Red Ceder hout. Dit is een prachtige houtsoort met een heerlijke geur, die in de warmte van de infrarood nog beter tot zijn recht komt. De cabines zijn voorzien van een glazen deur en een digitale bediening.
Feel Good Modellen
Phönix full-spectrum
Van der Heij saunabouw is levert ook full-spectrum infrarood cabines. De Phönix infrarood cabines zijn voorzien van infrarood stralers die voor 9% bestaan uit IR-A (korte golf), 24% uit IR-B (midden golf) en 67% uit IR-C (lange golf).
De cabine is leverbaar in 3 types: Small, Medium en Large.
Phönix full spectrum