Bel voor een afspraak: +31 (0)79 - 341 56 90

Zouttherapie

Zouttherapie
Droog zouttherapie, of beter bekend als halotherapie, verscheen in het begin van de 20e eeuw, toen dokters beseften dat de arbeiders van de zoutmijnen, in tegenstelling tot andere mijnwerkers, zelden ziek waren. Uit onderzoek is gebleken dat zouttherapie een positieve uitwerking heeft op de luchtwegen o.a. doordat “opgehoopt” slijm door het zout los komt en via natuurlijke weg wordt afgevoerd. Deze vorm van zouttherapie maakt gebruik van een halogenerator. Dit is een apparaat, dat met behulp van verschillende programma’s micron aerosol zout in de zoutcabine blaast. Op deze manier ontstaat een klimaat dat vergelijkbaar is met die in een zoutgrot of zoutmijn. Dit klimaat heeft een sterk, natuurlijk effect dat de gezondheid verbetert.

Zoutcabines
Zoutcabines worden samengesteld uit een houten frame. De wanden kunnen desgewenst (deels) met zoutbricks, zoutpanelen, zoutplaten of een eigen creatie worden afgewerkt en voorzien worden van een zouten vloer, maar er zijn nog vele andere opties. De zoutcabine wordt verder uitgerust met een halogenerator die zorgt voor het gezonde zoutklimaat. Desgewenst kan o.a. kleurtherapie, infrarood, muziek, tv en/of speeltafel voor kinderen worden toegevoegd om het verblijf in de cabine zo aangenaam mogelijk te maken. Genieten van de warmte en tegelijkertijd de voordelen ervaren van de zouttherapie.

U ziet een cabine afgebeeld die gemaakt is van vurenhout en voorzien is een van vloer met zout, een korte golf infraroodlamp, kleurentherapie en muziek. De voorzijde is voorzien van een glazen front. De halogenerator is aan de buitenzijde bevestigd.
U kunt kiezen voor een cabine van een andere houtsoort of ander materiaal, een standaard formaat of een op maat gemaakte cabine, voorzien van losse stoelen of vaste banken.

We kunnen al een cabine leveren van 120 (b) x 120 (d) x 204 cm (h) die is voorzien van:
– hardglas deur
– uitgevoer in geprefabriceerde delen
– binnenzijde, voorzijde en 2 zijkanten van Nordisch Fichte
– achterzijde van Triplex
– 1 lamp
– halogenerator gemonteerd aan de buitenzijde
voor de prijs van €  4.099,- inclusief BTW
exclusief therapeutisch zout
exclusief zout op de vloer
af Zoetermeer
Cabine kan afwijken van deze afbeelding.
Halogeneratoren
Wij zijn importeur van Prizma Halogeneratoren

Deze generatoren kunnen geprogrammeerd worden in functie van de aandoening die behandeld wordt.
Er zijn programma’s voor volwassenen en voor kinderen.

Deze generatoren zijn gemaakt voor gebruik in zoutkamers en/of zoutcabines. Alle onderdelen die in contact komen met het zout zijn vervaardigd uit roestvast staal of uit kunststof. Het gebruik is zeer eenvoudig met tablet of mobiele telefoon via Blue Tooth verbinding.

Voordelen:

  • lange levensduur dankzij zijn roestvrijstalen en kunststof behuizing
  • timer: 10 – 99 minuten
  • doseringsprofiel: 10 intervalperiodes, capaciteit regelbaar van 0 tot 100%
  • laag energieverbruik
  • voorzien van kwaliteitsmotor


Inhalatoren
Ook importeren wij Prizma Inhalatoren

Inhalatoren worden geadviseerd voor mensen met astma, respiratoire allergieën en zieken door acute of chronische aandoeningen van luchtwegen, mensen die moeten herstellen van virale en bacteriële infecties van de luchtwegen, mensen die afkomstig zijn uit besmette steden, rokers en al degenen die problemen hebben met te droog of vaak ontstoken slijmvlies.


Prizsalt + is bedoeld voor gebruik in grotere zoutkamers of zoutcabines.

download folder Prizsalt +
De Multisalt is ontworpen voor de kleine zoutkamer of zoutcabines.
download folder Multisalt
download folder Prizma inhalatoren